marți, 23 iulie 2013

Tort la pahar



Complexitate Redusă
  • Ingrediente

    Blat:
    2 oua
    2 linguri de zahar
    2 linguri cacao
    esenta de rom
    1/2 cana de faina
    1/2 praf de copt
    Crema:
    500 g lapte
    zeama de la 1/2 lamaie
    150 g zahar
    4 linguri faina
    100 ml frisca
    capsuni
  • Mod de preparare

    Blatul:
    -mixam oaule cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul(devine ca o crema)amestecam faina cu cacao si praful de copt dupa care incorporam in crema de ou.
    Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
    Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care decupam cerculete cu paharul.
    Crema:
    -laptele il amestecam cu zaharul,faina si punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.adaugam zeama de lamaie si lasam sa se raceasca.
    Mixam frisca dupa care o incorporam in crema racita.
    Asamblare:
    -asezam un blat pe fundul paharului,crema-capsuni taiate bucati, crema-blat-crema si capsuni.

  • Mod de servire

    Servim tortuletele la pahar cu capsuni in portii individuale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu