joi, 25 iulie 2013

Pide

  • Ingrediente

    Pentru aluat: (4 bucati de pide)
    250 ml de apa calduta
    25 gr de drojdie proaspata
    1 lingurita de zahar
    500 gr faina
    1 lingurita de sare
     
    Pentru umplutura:
    250 gr carne tocata amestec
    2 cepe
    1 ardei gras
    1/2 lingurita de coaja de lamaie Kotanyi
    1 lingurita de chili pul biber (sau dupa gust) Kotanyi
    sare si piper
    patrunjel proaspat
  • Mod de preparare

    M-am inspirat de pe net, din mai multe poze si retete si am intrebat pe pagina mea de facebook cei care au gustat un pide adevarat.

    La acest preparat mi-ar fi de folos oricare dintre mixerele de mana, pentru a marunti ceapa, patrunjelul si ardeiul.

    Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.

    Umplutura: Ceapa si ardeiul gras se taie marunt cu robotul si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Adaugam si patrunjel proaspat tocat.

    Aluatul se desparte in 4 bucati si intindem fiecare bucata. Adaugam umplutura la mijloc si ridicam putin marginile, iar capetele le indoim. Se unge marginea cu iaurt si se baga la cuptorul preincalzit. Se tin la cuptor pana incepe sa se rumeneasca marginea si carnea este facuta.
  • Mod de servire

    Pide se serveste cu patrunjel proaspat, eventual si cu felii de lamaie.
    By Monden

    DACA TI-A PLACUT ARTICOLUL, URMARESTE-NE PE FACEBOOK!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu