joi, 25 iulie 2013

Chiftelute coreene cu kimchi de varza

  • Ingrediente

    Ingrediente pentru kimchi de varza (Yangbaechu kimchi):
    o varza mijlocie,taiata in bucati de 2 cm
    3 linguri de sare grunjoasa
    3 cepe verzi,taiate
    4 linguri de gochugaru (fulgi de ardei iute korean)
    3 catei de usturoi,pisati
    1 cm de ghimbir proaspat,dat pe razatoare
     
    Ingrediente pentru chiftelute:
    250 gr de carne tocata de porc macra
    200 gr de foi de varza
    2 cepe verzi
    1/4 - 1/2 lingurita de ghimbir pudra (sau dupa gust)
    1 catel de usturoi
    kimchi de varza ,dupa gust
     
    Ingrediente pentru sos:
    100 ml apa
    2 lingurite de amidon
    ghimbir pudra dupa gust
    usturoi granulat dupa gust
    2 linguri de sos de soia light
    1 lingurita gochujaru ( pasta de ardei iute korean)
  • Mod de preparare

    La aceasta reteta mi-ar fi folos oricare dintre mixerele de mana,pentru a toca ceapa si usturoiul.

    Kimchi fac mai tot timpul, iar reteta de chiftelute imi apartine, am combinat ingredientele specifice bucatariei coreene.

    Chiftelute:
    Ceapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.
    Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena. Se formeaza bilute si se pun intr-o tava in care am adaugat putin ulei.
    Chiftelutele se coc la cuptor,schimband din cand in cand pozitia ,ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se scot afara cand s-au rumenit bine.

    Kimchi:
    Bucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia.
    Clatim varza de sare si o lasam sa se scurga de apa.
    Amestecam restul ingredientelor cu o jumatate de pahar de apa,apoi adaugam bucatilor de varza. Se amesteca bine cu mainile.
    Punem kimchiul intr-un recipient care se inchide ermetic si lasam la temperatura camerei 1-2 zile pentru o intrebuintare mai rapida sau 1-2 saptamani la frigider, se va acri putin si va putea fi folosita in multe feluri de mancare,nu doar ca muratura.

    In tava in care am prajit chiftelutele adaugam apa,gochujaru si sosul de soia. Amestecam amidonul cu putina apa,avem grija sa nu ramana cocoloase,iar cand apa din tava incepe sa fiarba adaugam amidonul.
    Amestecam continuu,cand incepe sa fiarba se va ingrosa si condimentam cu ghimbir si usturoi. Daca sosul iese prea gros mai adaugam putina apa.
  • Mod de servire

    Servim chiftelutele cu orez alb simplu, punem deasupra lor sos si pe langa adaugam niste kimchi. Ornam cu rondele de ceapa verde.

    By Monden

    DACA TI-A PLACUT ARTICOLUL, URMARESTE-NE PE FACEBOOK!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu