sâmbătă, 20 iulie 2013

Muschiulet de porc in crusta de bacon

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Ingrediente (4 portii)
    500 g muschiulet de porc
    20 g usturoi
    100 g bacon
    35 ml ulei de masline aromatizat cu cimbru
    400 ml supa de pasare
    50 g smantana lichida
    150 g malai
    20 g blue cheese
    25 g branza de capra
    20 g parmezan
    50 ml vin licoros
    sare, piper
  • Mod de preparare

    Cine spune ca nu poti prepara o reteta a-la-chef chiar la tine in bucatarie? Chef Cezar Munteanu iti explica pas cu pas ce ai de facut, in reteta prezentata mai jos. Si iti mai spunem un secret: alege muschiuletul de porc dinCarmangeriile Selgros, atent portionat de macelari iscusiti, din carne de cea mai buna calitate. Cu siguranta vei avea un rezultat pe masura unui restaurant de cinci stele.
    Mod de preparare
    Usturoiul se taie sferturi si se introduce in muschiulet. Acesta se ruleaza in bacon si se rumeneste in putin ulei de masline aromatizat, se aseaza intr-o alta tava, dupa care se introduce la cuptor, la 200o C, pentru 10 minute.
    In aceeasi tigaie se prepara sosul, punand la fiert vinul licoros, jiul de la coacere si putina supa. Fierberea continua pana cand sosul capata consistenta.
    Intre timp se prepara garnitura:
    Se pune la fiert supa. In momentul in care fierbe, se adauga in ploaie malaiul. Cand incepe sa prinda consistenta se adauga smantana lichida si branzeturile. Cand este fiert malaiul, se da la o parte. Se serveste fierbinte cu felii de muschi si sosul preparat.
    Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!
  • Mod de servire

    Muschiuletul de porc se serveste alaturi de mamaliga calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu