joi, 25 iulie 2013

Friptura de miel a la Chef Cezar

  • Ingrediente

    Ingrediente (10 portii)
    1,3 kg pulpa superioara de miel
    10 g plante aromate mixte: rozmarin, cimbru, salvie
    25 g usturoi verde
    25 g ceapa verde
    50 g morcov ras
    Pentru garnitura:
    200 g de pastarnac
    200 g cartofi
    200 g ceapa
    100 g smantana lichida
    50 g parmezan
    80 g dovlecei
    100 g morcovi
  • Mod de preparare

    O friptura preparata depinde foarte mult de calitatea ingredientelor alese. Tocmai de aceea, iti recomandam produsele din Carmangeriile Selgros. Pentru raioanele de carmangerie, Selgros colaboreaza doar cu furnizori alesi pe spanceana. Astfel, materia prima folosita este riguros si atent selectionata, astfel incat sa corespunda celor mai inalte standarde de calitate si siguranta alimentara. Toate produsele fabricate in carmangeriile proprii primesc un numar de lot in baza caruia reprezentantii Selgros stiu intotdeauna, cu exactitate, ce cantitati s-au produs, ce ingrediente s-au folosit, de unde provin acestea.
    Te provocam sa prepari o friptura de miel a la Chef Cezar, care cu siguranţă va avea succes.
    Mod de preparare:
    Crestezi foarte bine pulpa de miel, ca pentru rulada. O bati cu folie, ca sa nu-i rupi fibra. O intorci pe partea cealalta, astfel incat partea batuta sa ramana la exterior. Pui pe pulpa astfel preparata un pat de rozmarin, cimbru, salvie, ceapa verde, usturoi si morcov dat pe razatoare. Rulezi carnea cu verdeturile in interior si legi cu sfoara de bucatarie. Intr-o tigaie, rumenesti rulada in ulei de masline, pana ii dai crusta, dupa care introduci la cuptor timp de 25-30 de minute. Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 200 de grade Celsius. Presari sare si piper pe friptura cand o scoti de la cuptor. Cartofii si pastarnacul se taie felii subtiri si se aseaza straturi, alternandu-le, in cercuri de inox, cu decor de dovlecel si morcovi. Ca si liant se va folosi smantana lichida. La final se presara parmezan si se vor coace timp de 25 minute, in cuptorul fierbinte (190 grade). "Jiul" ramas de la rumenirea carnii, in care adaugi vin rosu si putina supa de legume va fi lasat sa scada si va fi sosul ce va insoti aceasta friptura.

    By Monden

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu