joi, 25 iulie 2013

Muschiulet de porc in foietaj


  • Ingrediente

    Ingrediente (10 portii)
    1.350 kg muschiulet de porc
    250 g foietaj
    200 g ciuperci salbatice mixte
    100 g ceapa echalote
    10 g ierburi aromate (cimbru, salvie, rozmarin)
    75 g ulei de masline
    400 g piure de pastarnac preparat
    10 g sare
    1 ou
  • Mod de preparare

    Pentru retete savuroase, alege cu incredere carnea proaspata si de calitate din Carmangeriile Selgros. In raionul dedicat, prezent in fiecare dintre cele 19 magazine Selgros din tara, gasesti cea mai proaspata carne de porc, vita, pui si oaie, preparate proaspete, afumate sau rotisate. Macelarii Selgros pregatesc zilnic o gama larga de produse din carne, potrivite cu orice meniu, fie el simplu sau sofisticat. Incearca urmatoarea reteta propusa de Chef Cezar Munteanu.
    Mod de preparare:
    Aluatul se dezgheata la frigider. Ciupercile se taie cuburi si se soteaza impreuna cu echalote, taiat brunoise, in putin ulei de masline. Muschiuletul de porc se curata de pielite si se frige in ulei aromatizat cu ierburi aromate, rumenindu-se pe toate suprafetele. Se lasa 5 minute sa se scurga de sange si sa se raceasca. Se aseaza pe foietaj amestecul sotat de ciuperci si deasupra muschiul rumenit. Se aduna marginile aluatului strans in jurul muschiului, infasurandu-l. Se apasa bine marginile pentru a se lipi. Se taie excesul de aluat pe masura ce se inveleste muschiul. Din aceste resturi se face un model decorativ pe suprafata aluatului. Se unge cu ou batut. Se inteapa in citeva locuri pentru a permite aburilor sa iasa. Se coace aproximativ 15 - 20 minute la 195C. Se serveste cu piure de pastarnac.
    Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!
  • Mod de servire

    Muschiuletul de porc in foietaj se serveste cald alaturi de piureul de pastarnac.
    By Monden

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu