joi, 25 iulie 2013

Lasagna cu zucchini si sos bolognese

  • Ingrediente

    Ingrediente (10 portii)
    16 foi de Lasagna
    500 g carne tocata de vita
    200 ml sos rosii special
    500 g mozzarela
    250 g zucchini
    40 g unt
    50 g faina
    100 ml lapte
    200 g smantana lichida
    2 linguri parmezan ras
    2 g oregano uscat
    10 g busuioc
    1 lingurita sare
    10 g usturoi
    piper proaspat macinat
    50 g ulei de masline
  • Mod de preparare

    Pentru o seara mediteraneana, iti propunem o reteta gustoasa de Lasagna, semnata Chef Cezar Munteanu. Ingredientele italiene traditionale ca mozzarella, sos de rosii, zucchini sau parmezan, le gasesti la Selgros, alaturi de cea mai buna carne tocata din Carmangeriile proprii care iti va asigura succesul unui sos bolognese delicios.
    Mod de preparare
    Se pregateste sosul de carne pentru lasagna: se soteaza carnea tocata, se adauga sosul de rosii si se fierbe 5 min.
    Se pregateste sosul alb pentru lasagna: untul se topeste si se incorporeaza faina si laptele. Dupa ce se raceste putin se amesteca oregano si busuioc, smantana, usturoiul pisat, sare si piper.
    Foile de lasagna se scot din apa si se racesc. Se unge o tava, se aranjeaza un strat de foi lasagna la baza tavii astfel incat marginile foilor sa se suprapuna. Se intercaleaza dovleci, foile de lasagna si sos de carne, apoi sos alb. Se adauga un strat de foi si se continua, avand grija sa finalizam lasagna cu un ultim strat de foi si dovlecei. Ultimul strat de foi se stropeste cu ulei de masline si se presara cu parmezan si mozzarella. Se coace cca 40 min.
    Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!
  • Mod de servire

    Lasagna cu zucchini si sos bolognese se lasa sa se raceasca putin in tava dupa care se poate servi.

    By Monden

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu