Ingrediente
Ingrediente (10 portii)
16 foi de Lasagna
500 g carne tocata de vita
200 ml sos rosii special
500 g mozzarela
250 g zucchini
40 g unt
50 g faina
100 ml lapte
200 g smantana lichida
2 linguri parmezan ras
2 g oregano uscat
10 g busuioc
1 lingurita sare
10 g usturoi
piper proaspat macinat
50 g ulei de maslineMod de preparare
Pentru o seara mediteraneana, iti propunem o reteta gustoasa de Lasagna, semnata Chef Cezar Munteanu. Ingredientele italiene traditionale ca mozzarella, sos de rosii, zucchini sau parmezan, le gasesti la Selgros, alaturi de cea mai buna carne tocata din Carmangeriile proprii care iti va asigura succesul unui sos bolognese delicios.Mod de preparareSe pregateste sosul de carne pentru lasagna: se soteaza carnea tocata, se adauga sosul de rosii si se fierbe 5 min.Se pregateste sosul alb pentru lasagna: untul se topeste si se incorporeaza faina si laptele. Dupa ce se raceste putin se amesteca oregano si busuioc, smantana, usturoiul pisat, sare si piper.Foile de lasagna se scot din apa si se racesc. Se unge o tava, se aranjeaza un strat de foi lasagna la baza tavii astfel incat marginile foilor sa se suprapuna. Se intercaleaza dovleci, foile de lasagna si sos de carne, apoi sos alb. Se adauga un strat de foi si se continua, avand grija sa finalizam lasagna cu un ultim strat de foi si dovlecei. Ultimul strat de foi se stropeste cu ulei de masline si se presara cu parmezan si mozzarella. Se coace cca 40 min.Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!Mod de servire
Lasagna cu zucchini si sos bolognese se lasa sa se raceasca putin in tava dupa care se poate servi.By Monden
joi, 25 iulie 2013
Lasagna cu zucchini si sos bolognese
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu