joi, 25 iulie 2013

Couscous marocan cu pui


  • Ingrediente

    Ingrediente(pentru 2-3 persoane) :
     
    300 gr couscous de grau dur
    5 pulpe de pui (ciocanele)
    2 cepe mari taiate julienne
    2 morcovi taiati bastonase
    2 rosii tocate
    1 cartof dulce mic taiat in bucati
    2 dovlecei taiati in bastonase
    1 dovlecel zucchini taiat in bastonase
    1 radacina de fenicul taiata in sferturi
    200 gr de naut prefiert
    1 legatura de patrunjel
    2 linguri ulei de masline
    5-6 linguri ulei de floarea soarelui
    1 lingura de curcuma
    1 lingura rasa de pudra de ghimbir
    1 lingurita de piper macinat
    1 lingurita de condiment berbere
    2 lingurite de sare
  • Mod de preparare

    Incingem uleiul de floarea soarelui intr-o oala, punem apoi carnea de pui, ceapa, condimentele, patrunjelul si rosiile, amestecam bine si lasam pe foc aproximativ 5 minute. Punem apoi apa cat sa acopere bine carnea de pui si s-o depaseasca cu 2-3 degete si lasam sa fiarba bine. Intre timp ne ocupam de couscous. Punem couscousul intr-un bol punem peste el uleiul, putina sare si putina apa si amestecam bine. Lasam couscousul sa se odihneasca pentru 5 minute si-l transferam in sita pentru aburi sau int-o strecuratoare pentru paste si o punem deasupra oalei in care fierbe carnea. Cand carnea a inceput sa fiarba punem morcovul si cartoful dulce. Dupa ce couscousul a stat la aburi cam 10 minute il transferam din nou intr-un bol, ii punem putina apa amestecand cu mainile pentru a desface boabele grisului si-l punem iar pe aburi. Facem inca o data aceasta operatiune dupa alte 10 minute. Cand morcovul este aproape fiert, punem dovleceii, zucchini, feniculul si lasam sa fiarbe bine legumele. Inainte cu 5 minute de a opri focul punem si nautul prefiert. Oprim focul si montam farfuria. Pe un platou mare punem couscousul sub forma unei piramide. De jur imprejur punem dovleceii, morcovii si carotoful dulce stand in picioare. Deasupra piramidei punem carnea si deasupra carnii foile feniculului. Punem si boabele de naut de jur imprejur si apoi turnam peste tot platoul din zeama in care au fiert carnea si legumele.

    Imi doresc sa incerc produsele Philips pentru ca primul robot de bucatarie pe care l-am avut a fost unul Philips, cel mai performant de la acea vreme, un robot de foarte buna calitate si pe care il mai am si acum si functioneaza perfect, chiar daca au trecut mai mult de 10 ani de atunci.Din acest motiv sunt extrem de curioasa sa testez noua tehnologie Philips, felul in care a evoluat si modul in care ne va face munca mai usoara in bucatarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu