sâmbătă, 20 iulie 2013

Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor


Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    80 g carnati oltenesti;
    80 g carnati de porc;
    70 g toba;
    100 g muschi tiganesc;
    150 g pulpa de porc;
    200 g ceapa;
    100 ml ulei Arpis;
    3 linguri bulion;
    100 ml supa de oase;
    100 ml vin;
    10 g patrunjel;
    Sare, piper, dupa gust
  • Mod de preparare

    Pulpa de porc, carnatii, muschiul tiganesc si toba se taie in cuburi mari si se calesc in ulei Arpis. La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor.
    In uleiul Arpis ramas se prajeste ceapa, apoi se toarna bulionul si se stinge cu supa de oase;
    Se adauga astfel, in sosul obtinut carnea si vinul si se condimenteaza dupa gust.
    Cand e aproape gata, se presara deasupra patrunjelul tocat marunt.

    Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice,Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
    Reteta ”Mancarea Pandurilor” a fost oferita si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.
    Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc
    Despre Casa Oprescu
    Deschisa in 2011 din dorinta de a readuce la viata vechile preparate romanesti traditionale si de a crea un concept de reintoarcere la radacini, Casa Oprescu se mandreste cu una dintre cele mai frumoase locatii.
    Asezat la poalele dealului din Parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invita la ore de relaxare cu intreaga familie, la pranzuri de afaceri in mijlocul naturii ori in saloanele decorate cu elemente specific traditionale.
  • Mod de servire

    Mancarea pandurilor se serveste calda cu patrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu